Perintparti Szó-Fogadó Szombathelyi Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Kakukkfészek

12. osztály drámájának bemutatója a Weöres Sándor színházban (2022. 02. 18)

Nagy megtiszteltetés ért bennünket az idei tanévben, mert a 12. osztály drámáját a Weöres Sándor Színház két kiváló színésze, Szabó Róbert Endre és Papp-Ionescu Dóra rendezte, a darab bemutatója pedig a színház kamaratermében kaphatott helyet.

Nagy izgalommal vetette bele magát az osztály a munkába. Először meg kellett találni a megfelelő darabot. Több lehetőség közül végül Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére c. regényének színpadi változata mellett döntöttek a fiatalok. Rendhagyó módon  szövegkönyv megírásában is aktívan vett részt mindenki, majd  nagyon hamar kialakult a szereposztás is.

Főszereplőt Randle P. McMurphyt Marosi Ákos alakította remekül, akihez igazán passzolt ez a szerep, de Rached nővér szerepét is emlékezetesen idézte meg nekünk Magyar Franciska. Azt hiszem a többi karakter is megtalálta  „gazdáját”.

Már a próbafolyamat alatt látszott, hogy a diákok egyre inkább bele tudják élni magukat szerepükbe.  Rövid idő alatt összeállt a darab-mi sem hittük volna az elején-ami köszönhető a színészek nagyon inspiratív munkájának és az osztály lelkes, pozitív hozzáállásának és persze tehetségének. Mindenki hamar megtanulta a szöveget, követte a színészek instrukcióit, szóval minden a helyén volt!

Három teltházas nagysikerű előadás következett ezután. A fiatalok éltek a színpadon, játszottak, igazi színházi élményt nyújtva közönségüknek. Szuper volt, köszönjük nekik is és a felkészítő színészeknek is!

Talán lesz folytatás…

Mellékelt

fotógalériánk

megidéz néhány emlékezetes pillanatot.

 

Zsoldos Mónika
osztálykísérő

Eseménynaptár