Perintparti Szó-Fogadó Szombathelyi Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Ádámok és Évák ünnepe a Weöres Sándor Színházban

A Weöres Sándor színház szervezésében idén először került megrendendezésre az Ádámok és Évák ünnepe. Hét középiskola - köztük a miénk is - nagy lelkesedéssel jelentkezett e felhívásra, s így egy közös, majdnem három órás előadásban, a tragédia színeit az iskolák között felosztva mutattuk be.
Gimnáziumunk 11. osztályával egy projekt keretében, euritmia -  dráma - ének feldolgozással készültünk, s a fellépő ruhák egy részét is a diákok maguk varrták.
Az első két jelenet volt a miénk ( A menny és A paradicsom), melyekben nagy hangsúlyt kapott az euritmia, e művészi mozgásforma, mely a Waldorf iskolák különleges tantárgya az óvodától a  12.osztályig.

Mentorunk a színházból : Papp-Ionescu Dóra 
Euritmia : Czakó Anikó
Zongora  : Csárics Sándorné 

Remek lehetőség volt kilépni az iskola falai közül, s más középiskolásokkal, tanárokkal, dráma pedagógusokkal együtt létrehozni egy közös előadást a Weöres Sándor színház nagy színpadán.

Jövőre is megrendezésre kerül!

További résztvevők:

ÁRPÁDHÁZI SZENT MARGIT GIMNÁZIUM: Egyiptom
NAGY LAJOS GIMNÁZIUM: Prága
BOLDOG BRENNER JÁNOS GIMNÁZIUM: Párizs
JÁTSSZMA DIÁKSTÚDIÓ I.: London
Művészeti Szakgimnázium: Falanszter
JÁTSSZMA DIÁKSTÚDIÓ II: Az űr

A fotókat a Művészeti Szakgimnázium

képgaláriájában

lehet megnézni


Az előadásokat követően a fellépő csoportokat egyesével hívta színpadra a műsorvezető, Horváth Nóra és az okleveleket és ajándékcsomagokat nagy taps kíséretében vették át Dr. Nemény András polgármestertől és Szabó Tibor, színházigazgatótól. A középiskolásoknak kiírt kritikaíró pályázat nyerteseit is az ünnepség végén köszöntötték. Harmadik helyezettek: Tóth Eszter és Horváth Anna Regina. Második helyezettek: Szalai Rózsa és Németh Liza. Első helyezett: Magyar Franciska.

Eseménynaptár