Perintparti Szó-Fogadó Szombathelyi Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolaméhészek meghívó

Nagyon örülünk, hogy a Barabás Villa lehetőséget nyújtott egy sorozat indítására, ahol a méhecskék kerülnek a középpontba!
"A mi méheink" ismeretterjesztő előadás-sorozat keretében a méhek - mindenkit érintő - varázslatos, sokrétű világáról beszélgetünk.
Áprilisig még három alkalommal találkozunk a Barabás Villában (1122 Budapest, Városmajor u. 44.), február 17-én, március 16-án és április 20-án, hétfő esténként 18-20 óráig.
Egy méh-anya, több ezer munkásméh, és tavasszal-nyáron herék élnek együtt a családban. A méhcsalád, mint egység azonban több, mint egy sereg méhecske: mint sejtjei az egésznek, együtt alkotnak egy egységet, az úgynevezett méh-lényt. Az emberhez hasonlítható, amit méh-lénynek nevezünk.
Ha így tekintünk a méhekre, egy titokzatos, a természet bölcsességében gazdag, új világ tárul a szemünk elé, és minél jobban megismerjük a méheket, annál újabb szempontok merülnek fel ahhoz, hogyan teremthetünk a méheknek (és e csodálatos egésznek) olyan életfeltételeket, amely szükségleteiknek megfelelő. Ezt és a méhek emberi mivoltunkkal való összefüggéseit keressük a sorozat előadásai és beszélgetései során. Foglalkozunk a méhcsalád tavaszi, nyári, őszi, téli életével, beszélgetünk a méhtartási lehetőségekről, a rajzásról, a méhek különleges együttműködő társadalmáról és sok másról. 
Áprilistól szeptemberig pedig a méheket személyesen is megfigyelhetjük, bekukucskálunk a kaptárba a kaptárlátogatásra jelentkezőkkel. (Erről többet a Barabás Villa tavaszi programjai között lehet olvasni.)
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, a méhek világával most ismerkedőket és gyakorlott méhészeket egyaránt! Köszönjük, ha hírét viszi, aki csak teheti!

Az Iskolaméhészek
További információ: iskolameheszet2019@gmail.com,
Telefon: +36 70 338 70 79

Eseménynaptár