Perintparti Szó-Fogadó Szombathelyi Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
kezdőlap Oldaltérkép Kapcsolat
kezdőlap Oldaltérkép Kapcsolat
Waldorf pedagógia
Történetünk
Jelentkezés
Óvoda
Pedagógiai elvek az óvodában
Éves kalendárium
Baba-mama délután
Az óvoda napi rendje
Az óvodai hét rendje
Óvodai munkatársak
Jelentkezés
Időszakokról
Ünnepeink - szülői szemmel
Munkás délutánok
Waldorf-Óvodapedagógiai Program
Általános Iskola
Gimnázium
Támogatóink
Közérdekű
Ideiglenes felvételi jegyzék
Rólunk írták
Álláshirdetés
NAPTÁR
2009. Május Július 2009. Július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
FOTÓGALÉRIA PROGRAMAJÁNLÓ KÖNYVAJÁNLÓ PARTNERAJÁNLÓ SPORT KAPCSOLAT
Szülői Estek időpontjai tovább
Kedves Szülők! A következő szülői estek időpontjai az iskolában: 2019. május 6-8.
Baba-mama csoport tovább
Kedves Családok! Ebben a tanévben is elindul baba mama csoportunk, az óvoda előtt álló gyermekek és szüleik részére. A következő időszakban az alábbi napokon várjuk az érdeklődőket: 2019. február 8., 15., március 1., 8., 22., április 5., 12. pénteki napokon, 16-18 óráig.  Folyamatos tájékoztatás az alábbi telefonszámon lehetséges: Varga Lívia, 30/406-1766. Szeretettel várunk Mindenkit!
1% tovább
Kérjük  támogassa a Szombathelyi Waldorf Óvodát, Általános Iskolát és Gimnáziumot fenntartó kiemelten közhasznú egyesületet adója 1 %-ának felajánlásával!
Drámaelőadások, 2017 tovább
Felkerültek a 2017. május - júniusi drámák képei.

A nagy Romulus - visszhang és képek tovább
A galériába felkerült néhány kép a 12. osztály drámaelőadásáról, valamint itt olvashatjátok a darabról készült beszámolókat is. 
Megjelent a Regényes ifjak 12-14. kötete tovább
Megjelent a Regényes ifjak sorozatának 12., 13. és 14. kötete:
Háklár Dóri:
Nem tudom
Csillag Barnabás: Álomvilág
Ilyés Veronika: Ég veletek hinták! című füzetkéje!
Rólunk írták - A vörös malom diákoktól tovább
A 12. osztály drámaelőadásáról jelent meg az alábbi cikk a Vas Népe 2014. február 13-i lapszámában =>>
Könyvajánló: Nagy gyermek-kalauz tovább
Kedves Ismerősök, Érdeklődők!
Örömmel adhatom hírül, hogy megújult tartalommal, 750 oldalas terjedelemben, új köntösben ismét kapható a NAGY GYERMEK-KALAUZ!
Rólunk írták... tovább

Iskolánkról egy cikk jelent meg a Nyugat.hu-n.
"Ami először feltűnik: nincs iskolaszag. Bent aztán, ami legelsőre szemet szúr, az a tantermek emberbarát miliője.

Jelentkezés

A GYERMEK FELVÉTELE

 

  Az Óvoda minél előbb kapcsolatba kíván kerülni az óvodába jelentkező családokkal.

A Waldorf Pedagógia és az óvodai élet megismerése érdekében a felveendő gyermekek és szüleik – a gyermek 2 éves korától – részt vehetnek heti rendszerességgel úgynevezett Baba-mama Délutánokon, a hozzájuk kötődő Szülői Esteken és pedagógiai előadásokon. Ezeken a mind szélesebb körben meghirdetett, nyílt alkalmakon az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Waldorf Óvodapedagógia szellemi hátterébe és a mindennapok gyakorlatába, mely segítségükre van a megalapozott óvoda-választásban.

  Felvételre jelentkezni legkésőbb minden év március 15.-éig lehet, az Óvoda által adott jelentkezési lap kitöltésével és leadásával. Az esetleges év közbeni jelentkezések a felvételi folyamat rendje szerint zajlanak és legkésőbb 4 hét alatt zárulnak.

  A leadott jelentkezési lapok alapján az Óvónői Kollégium mérlegeli a következő évi csoportbeosztás lehetőségeit; összeállítja a felvételi beszélgetések sorendjét; valamint - a szülőkkel való egyeztetések alapján – azok időrendjét.

 A felvételi beszélgetésre mindkét szülőt, a gyermeket - esetleg testvéreket – várjuk. Az Óvoda részéről esetenként két óvónő vesz részt; a fogadóként szóba jövő csoportokból.

A beszélgetés előtt az óvónők a jelentkezési lap alapján tájékozódnak a gyermek életének eddigi alakulásáról; fejlődéséről; Baba-mamás részvétel esetén az ottani jelenlétéről.

  A felvételi beszélgetés - mind a felnőttek, mind a gyermek számára – az első lépcsőfok lehet egymás mélyebb megismerésére; az együttműködés kezdeti lépéseinek megtételére; az egyetértés megalapozására; avagy a kapott tisztább kép alapján – a szülők részéről - a jelentkezés visszavonására.

  A felvételi beszélgetés ideje alatt az óvónők tájékozódnak a gyermek óvodaérettségéről,a meglévő csoportokba illeszkedésének lehetőségeiről ( életkori-, pedagógiai-, nemi-,temperamentumbeli stb. illeszkedés ill. összetétel alapján) valamint a szülők ismereteiről és várakozásairól óvodánk nevelési alapelveivel; működési rendjével kapcsolatosan. Az óvónők a szülők minden felmerülő kérdésére válaszolnak.

Sikeres felvételi beszélgetés után a szülők közös beszélgetésen vesznek részt Intézményi Konferencia, Gazdasági Konferencia és Szülők Tanácsa  tagokkal, ahol pontos képet nyerhetnek az intézmény szervezeti és gazdasági felépítéséről. A felvett gyermekeket az óvoda nyilvántartásba veszi.

Letölthető jelentkezési lap

 Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright © 2009. Waldorf. Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu