Perintparti Szó-Fogadó Szombathelyi Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
kezdőlap Oldaltérkép Kapcsolat
kezdőlap Oldaltérkép Kapcsolat
Waldorf pedagógia
Történetünk
Jelentkezés
Óvoda
Általános Iskola
Gimnázium
A Waldorf Gimnáziumról
A gimnázium pedagógiai programja
A gimnáziumi felvételi eljárás rendjéről
Támogatóink
Közérdekű
Ideiglenes felvételi jegyzék
Rólunk írták
Álláshirdetés
NAPTÁR
2009. Május Szeptember 2009. Július
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
FOTÓGALÉRIA PROGRAMAJÁNLÓ KÖNYVAJÁNLÓ PARTNERAJÁNLÓ SPORT KAPCSOLAT
Szülői Estek időpontjai tovább
Kedves Szülők! A következő szülői estek időpontjai az iskolában: 2019. május 6-8.
Baba-mama csoport tovább
Kedves Családok! Ebben a tanévben is elindul baba mama csoportunk, az óvoda előtt álló gyermekek és szüleik részére. A következő időszakban az alábbi napokon várjuk az érdeklődőket: 2019. február 8., 15., március 1., 8., 22., április 5., 12. pénteki napokon, 16-18 óráig.  Folyamatos tájékoztatás az alábbi telefonszámon lehetséges: Varga Lívia, 30/406-1766. Szeretettel várunk Mindenkit!
1% tovább
Kérjük  támogassa a Szombathelyi Waldorf Óvodát, Általános Iskolát és Gimnáziumot fenntartó kiemelten közhasznú egyesületet adója 1 %-ának felajánlásával!
Drámaelőadások, 2017 tovább
Felkerültek a 2017. május - júniusi drámák képei.

A nagy Romulus - visszhang és képek tovább
A galériába felkerült néhány kép a 12. osztály drámaelőadásáról, valamint itt olvashatjátok a darabról készült beszámolókat is. 
Megjelent a Regényes ifjak 12-14. kötete tovább
Megjelent a Regényes ifjak sorozatának 12., 13. és 14. kötete:
Háklár Dóri:
Nem tudom
Csillag Barnabás: Álomvilág
Ilyés Veronika: Ég veletek hinták! című füzetkéje!
Rólunk írták - A vörös malom diákoktól tovább
A 12. osztály drámaelőadásáról jelent meg az alábbi cikk a Vas Népe 2014. február 13-i lapszámában =>>
Könyvajánló: Nagy gyermek-kalauz tovább
Kedves Ismerősök, Érdeklődők!
Örömmel adhatom hírül, hogy megújult tartalommal, 750 oldalas terjedelemben, új köntösben ismét kapható a NAGY GYERMEK-KALAUZ!
Rólunk írták... tovább

Iskolánkról egy cikk jelent meg a Nyugat.hu-n.
"Ami először feltűnik: nincs iskolaszag. Bent aztán, ami legelsőre szemet szúr, az a tantermek emberbarát miliője.

A Waldorf Gimnáziumról

A Waldorf iskolákban a gimnázium nem külön oktatási intézményként, hanem a 12+1 évfolyamos egységes iskola részeként működik, mely mind a más általános iskolákból, mind a waldorf általános iskolából érkezők számára nyitott. 

   Az oktatás az államilag elismert Waldorf Kerettanterv szerint történik, ahol a közismereti tárgyak oktatásával összefonódik a művészeti-kézműves-gyakorlati képzés.
   A 12. osztályos Waldorf iskola a Waldorf zárómunkával ér véget, melyben a diákok egy szabadon választott témát dolgoznak fel vizsgamunka formájában, melyet majd nagy nyilvánosság előtt, művészi tevékenységgel alátámasztva be is mutatnak.
  A 12. év után következik plusz egy év, melyben a fiatalok az iskola keretein belül felkészülnek a felvételire és az állami érettségire, megtanulják a vizsgatechnikákat és szert tesznek egyfajta vizsgarutinra. Minderről egy a Váci Waldorf iskolában végzett diáklány így nyilatkozott:

„… És akkor a tizenharmadik, egy kicsit átvezetés az egyetemre, és a további felsőoktatási intézmények rendszerébe. A tizenharmadik év arról szól, hogy az ember azokat a tantárgyakat tanulja, amiből érettségizni fog. Nem kötelező bejárni az órákra. Az órákat leadják a tanárok, de senki nem követeli meg, hogy a diák részt vegyen rajta. Viszont van három vizsga az év folyamán, amit le kell tenni. És ennek a három vizsgának az átlaga kettes fölött kell, hogy legyen. Mert ha ez nincs meg, akkor a diák nem érettségizhet az iskolában. Tehát azért meg van az ösztönzés, ilyen szempontból, hogy az ember tanuljon. És akkor utána jön az érettségi, ami nekem például meglepetés volt. Olyan szempontból, hogy hihetetlen könnyű. Hogy amikor az ember már megcsinált három olyan vizsgát, ami talán kicsit nehezebb is, mint az érettségi. És odaáll, és attól félt, egész kis korától, hogy úr Isten, érettségizni fogok. Nagyon nagy rutint adott ez a tizenharmadik év. Hogy, hogy is működik ez a vizsga, hogy kiáll az ember egy tanár elé, több tanár elé, és próbálja megfogalmazni a gondolatait. És a tudását átadni.”

Kossuth Rádió, Vendég a háznál című adása 2006. augusztus 24.

Gimnáziumunk felmenő rendszerben épül ki, így az idei 2009/2010-es tanévben fejezi be az iskolát az első gimnáziumi osztály, akik jövőre tesznek érettségi vizsgát.
  Az országban eddig 7 iskolában érettségiztek már Waldorfos diákok.
  Felvételi és érettségi eredményeikről Tükrössy Szilárd készített egy elemzést, mely a 2008-ban érettségizetteket követi nyomon, s melyből álljon itt egy részlet:

„... 7 Waldorf iskolából összesen 95-en tettek rendes érettségi vizsgát; gyakorlatilag őket számolhatjuk „a” tizenharmadikosoknak. 95 főből 85 diák (89,47%) adta be jelentkezését valamilyen intézménybe, továbbtanulás céljából. Közülük 6 tanulót nem vettek fel vagy valami miatt nem sikerült bejutnia sehova, 3 fő kihagyott egy évet és nyelvtanulás céljából külföldre ment (nem felsőfokú intézménybe), 1 főről pedig nincsen információ. A 85 főből, aki tehát beadta jelentkezését valahova, 6 tanulót nem vettek fel (7,05%), 64 diák (75,29%) nyert felvételt a felsőoktatásba (zömében egyetemre, és közülük 1 fő külföldön kezdte meg felsőfokú tanulmányait), 14 diák (16,47%) pedig egyéb helyre nyert felvételt, pl. magániskolákba, akadémiákra, szakmunkásképzőkbe, vagy OKJ-s tanfolyamot kezdett meg.
  Tekintsük most át – a teljesség igénye nélkül – milyen iskolákba, milyen szakokra kerültek be az ifjak:
  Miskolci Egyetem, ELTE, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Váci Tanítóképző Főiskola, Győri Műszaki Egyetem, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola, Budapesti Gazdasági Főiskola, Corvinus Egyetem, SOTE Testnevelési és Sporttudományi kar, Nyugat-Magyarországi Egyetem, Zsigmond Király Főiskola, Buddhista Főiskola, Kodolányi János Főiskola, stb…”

„A Waldorf-iskolák igazi örömet visznek a tanulásba.
Az alkotókészséget, a problémamegoldást és az egyéni gondolkodást részesítik előnyben.”
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright © 2009. Waldorf. Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu