Perintparti Szó-Fogadó Szombathelyi Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Felvétel az első osztályba

Iskolánk az idei tavaszon is számos lehetõséggel várja az iskolaválasztás elõtt álló családokat, szülõket és gyermekeket.

 A szülõknek szervezett programok segítségével a résztvevõk bepillantást nyerhetnek az iskolánkba, az itt folyó pedagógiai munkába, megismerhetik a tanárainkat és a következõ tanévben induló 1. osztály osztálytanítóját. A részvételt minden érdeklõdõ számára sok szeretettel ajánljuk, hisz az elõadások, beszélgetések megkönnyítik, illetve útmutatást adnak a sokszor oly nehéz iskolaválasztáshoz.

 Az iskolába készülõ gyermekeknek három alkalomból álló, játékos, kedvcsináló foglalkozás-sorozatot tervezünk Hétszínvarázs címmel. E vidám, hangulatos foglalkozások keretében a leendõ kisiskolások megismerkedhetnek a Waldorf Iskola életével, s a leendõ osztálytanítóval.

 Az elsõ osztályba való jelentkezéshez a szülõknek jelentkezési lapot kell kitölteniük, melyet az iskola titkárságán lehet beszerezni, illetve honlapunkról is letölthetõ. A jelentkezési lap kérdései a gyermek fejlõdésére irányulnak és a szülõk válaszai segítenek az osztálytanítónak megismerni a gyermeket, róla képet alkotni.

 

Itt tölthető le a jelentkezési lap

 

A 2020-21-es tanév elsõ osztályába szóló jelentkezéseket

2021. március 22-ig

várjuk az iskola titkárságán az alábbi címre:

 

Perintparti Waldorf Óvoda és Iskola

Szombathely

 

Sorok u. 44.

 

9700

 

A jelentkezési lapok összesítését követõen az osztálytanító személyes beszélgetés során ismerkedik meg a jelentkezõ gyermek családjával.

Az elsõ osztályba jelentkezõ gyermek iskolaérettségérõl egy játék keretében gyõzõdik meg az osztálytanító.

A gyermek felvételérõl az osztálytanító dönt a felvételi folyamatban résztvevõ kollégák véleményét figyelembe véve.

 

Eseménynaptár